Jabostone en het conflict in Oekraïne - News

Het team van Jabostone is geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne. Het verwoestende effect van de inval op de inwoners en de bedreiging die het vormt voor de internationale stabiliteit en veiligheid. We hebben nauw contact met enkele leveranciers in dit land, waar we uit eerste hand van vernemen met welke verschrikkingen de bewoners te maken hebben. Ons medeleven gaat uit naar onze partners in Oekraïne, maar natuurlijk ook de inwoners.

Deze gebeurtenissen hebben op vele vlakken impact op de industrie. Zo zijn op verschillende plekken de prijzen reeds explosief gestegen of is er schaarste in voorraad ontstaan. Dat is niet anders in de tegelindustrie. Veel van de grondstoffen voor tegels, zoals klei, komen uit Oekraïne. Dit zal invloed hebben op de productie van tegels in de komende maanden. Ook krijgen we direct te maken met gasprijzen die door het dak gaan.

Jabostone heeft goede contacten met haar leveranciers en doet er alles aan om voor te zorgen dat u hier als klant zo min mogelijk van merkt. Helaas hebben we geen glazen bol en zijn wij afhankelijk van hoe de situatie zich in Oekraïne ontwikkelt. Natuurlijk hopen we op een snelle oplossing hiervan. We volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren onze klanten daar waar nodig.